Schweiz 2011 – Mandag

Så gik endnu en dag i skønne omgivelser her i Schweiz. Det har været solskinsvejr hele dagen, men her til aften er skyer trukket ind over, og der er varslet regn. Pt. sidder vi dog uden for, og er endnu ikke blevet våde, selv om det ser gråt ud.

I dag har det stået i klatringens tegn. Vi skulle tidligt ud af soveposerne, og af sted på klatretur. Vi skulle stå klar oppe ved centret kl. 900 hvor vi så skulle med to kvindelige instruktører ( en fra Nord Irland og en fra Canada ), og 3 amerikanere ud og klatre. Af sted på gå-ben det gik til eneste lift i dalen, vi endnu ikke havde prøvet. Her blev vi løftet op i 1700 meters højde hvor fra vi gik et lille stykke.

Vi startede ud med en begynder bane hvor alle kunne være med. Her gik det mest ud på at blive tryg ved at hænge i en snor, og så skulle vi klatre op af en klippe, der ikke var mere stejl end at det var muligt for alle at komme op.

Da alle havde været oppe på begge baner ( en i hver side ) så skulle man “lege fanger” på klippen. Det gjaldt om at få fat i den andens snør ( der var hængt en snor fast i selen på begge ), den der først fik taget den andens snor vandt. Det var en effektiv måde at blive tryg ved klatring på.

Da vi var færdige med at lege på træningsbanen gik turen 5 min videre op, hvor der så var en mere udfordrende klippe. Glat på den ene side, og lidt man kunne holde fast i på den anden side. Her stod en del af, men nogen var seje og nåede toppen.

Nu var det så tid til at gå endnu et niveau op, her var det dog kun Cille der kastede sig ud i prøvelserne, hun måtte dog desværre opgive på halvvejen, og se sig overhalet af to amerikanere. Men hun var da trods alt den sejeste fra vores gruppe 🙂

Efter en hård dag i klipperne ( 5 timer ) så var det tid til at vende snuden hjemad. Da tasken og uniformen endelig kunne glide af, var der en del der fandt vej op til kiosken for at få sig en is. Nu skulle der bare slappes af! I morgen sover vi længe, så vi kan blive hvilet ud, tirsdag er blevet officiel fridag i Kandersteg.

Mange hilsner fra de højde sydlige himmelstrøg i Kandersteg

2 Replies to “Schweiz 2011 – Mandag”

  1. Der er dejligt at se i har en god tur, og i får oplevet en masse ting, jeg håber for jer det gode vejr fortsætter
    mvh Anja
    ps. hils lige Mads og sig til ham jeg syntes han var sej på klippen

Lukket for kommentarer.