Sommerlejr Onsevig (2009)

Mandag:
Sommerlejren skulle nu til at begynde. Vi mødtes alle sammen i Tornemark ved Hytten kl. 9 (Lederne en time tidligere..) Da biler og bagage var pakket kørte bilerne efterhånden som de blev fyldt. Jan havde Kanoerne på slæb og Anders havde Fenja (Vores Megin Jolle) på slæb. Før middag ankom alle til lejrpladsen i Onsevig. Hvor vi begyndte at pakke tingene ud. Mens Louise og Katrine gjorde klar til middagen. Eftermiddagen gik med lejr etablering og et kig på omgivelserne. Desuden blev Fenja sat i havnen, hvor vi var blevet tildelt en plads. Andreas og Terkel roede jollen ud af havnen og om på den anden side. Vandet var stille, så det gik meget nemt, da vi først fik styr på at ro, under vejledning fra Anders.

Tirsdag:
Kanoerne blev sat i vandet, hvor efter vi sejlede langs kysten. Vi gjorde holdt på en lille sand-ø hvor vi spise medbragte Gulerødder og Müsli. Hvor efter turen med trætte arme gik hjem igen. Om eftermiddagen var der mulighed for at handle hos det lokale Vindeby Cafeteria, som havde et udvalg i Is, Sodavand, Chips og Fastfood.

Onsdag:
Var dagen for en gå-tur til Grøn Verden på Gå-ben. Der var ca. 7 km. Så efter en tur rundt i trope varmen valgte nogle af Ulvene at gå tilbage sammen med Anders, for at erhverve sig et 10 km. vandre skjold.

Torsdag:
Torsdag aften var der planlagt opryknings ceremoni for Ulvene, så de kunne blive til Juniorer. De blev ført i samlet trop med bind for øjnene ned til bålpladsen, hvor der ventede dem en Smags-kimsleg og en Føle-kimsleg. samt nogle spørgsmål om gruppen m.m. Det blev sluttet af med en tillids øvelse, hvor Juniorerne blev båret af Spejderne. Der efter holdt vi lejrbål, hvor der blev sunget sange og ristet skumfiduser.

Fredag:
Fredagen bød på GPS-løb rundt i Onsevig, Volleyball, Sejltur med Fejna, Shopping tur og Besøg af Lena, Anne-Marie og Mathilde. Lena var så flink at havde taget “bussen” med så alle spejderne kunne blive kørt ind til den lokale Købmand, som lå et par kilometer væk. Om eftermiddagen var det blevet tid til endnu en sejltur.. Et par af spejderne havde ønsket at vælte med kanoerne.. og da vanddybten var Max 50 cm. de første 100 meter ud… ja så sejlede vi ud.. Her fra fik spejderne så mulighed for at hoppe i vadet iført redningsveste.. Der var her mulighed for at prøve at se hvordan en redningsvest bære dig op over vandoverfladen. Det viste sig at være en god tillids øvelse til Redningsvesten. Mens vi plaskede rundt i vandet blev det regnvejr.. så hvis vi ikke allerede var våde, ja så blev vi det… Vi nåede til det punkt hvor det var varmere under vandet, end oven på vandet. Da solen var kommet tilbage på himmelen blev Kanoerne samlet op på traileren igen, klar til hjemrejsen. Fenja blev samme aften taget op af vandet. Der var gode bølger på vandet, så der var lidt mere arbejde i at ro ind i havnene igen.

Lørdag:
Det var nu blevet tid til at pakke lejren sammen. Det tog ikke lang tid at få pakket teltene ned, så nu manglede der bare rengøringen og at gennemsøge pladsen for tabt skrald. Nogen blev hentet, andre blev transporteret hjem.