Sommerlejr Silkeborg (2006)

Klokken 8.30 mødtes alle spejdere ved Slagelse Busstation, og 8.45 gik spejderne op til toget, som planmæssigt skulle trille mod Jylland kl. 8.52.. der startede med at være lidt forviring omkring hvor vi skulle sidde, og vi måtte gå gennen et togsæt for at komme til vogn 8, hvor vi skulle sidde.. Turen gik mod Skanderborg, hvor vi så skulle skifte tog, og køre videre med Arriva mod Silkeborg, her gik vi fra toget, og ned gennem byen mod havnen… her skulle vi så videre med turistbåden, for at komme ud til Skyttehusets Camping, her kunne vi så gå de sidste ca. 100 meter om til DDS hytten Aakrogen, som lå bag Pladsen.

Vi var så heldige at vi have fået lov at låne Kanoer på Fyn, samme sted, som vi lånte dem, da vi var på Enebærodde i 2004. Så de skulle selvfølgelig bruges, og allerede lørdag eftermiddag/aften blev de testet på en tur ned af Julsø. Her ses fra højre: Sarah, Simone og Terkel.

Lørdag aften var der åbningslejrbål, og derefter blev der ristet skumfiduser, og og nogle enkelte forsøgte sig med at riste vingumi, men hvordan smags resultatet blev af det, meldte historien ikke noget om.

Søndag blev brugt på lejr etablering, osv. Mandag tog Troppen på hike, turen gik ned af Julsø, og første stop var foden af Himmelbjerget. Efter et kort hvil, sejlede kanoerne videre over søen til Laven. Her blev madpakkerne spist, og der blev holdt middagspause, hvor der var mulighed for at få et lille hvil. Da maden var spist, og alle havde hvilet nogen lunde ud, så gik vi i vandet igen, og sejlede mod Ry. I Ry fik spejderne mulighed for at købe is, og gå en tur i byen…de fleste benyttede sig af muligheden for at smutte en tur i Kvickly. Efter indkøbene havde vi arrangeret Bent til at hente unger, mens Niels hentede både og et par børn! Til sidst ankom Bent igen for 2 gang og hentede de resterende ledere.

Mandag aften skulle Bæver/Ulve holde Natløb, og så var det jo så heldigt at vi tilfældigvis havde en “forsvundet spejder” og hvad gør man så, jo vi tilkaldte selvfølgelig Sherlock Homes! Men uden børnenes hjælp gik det ikke, så de måtte gennem den uhyggelige skov, forbi den mystiske mand, og over og finde Belinda, som var blevet taget tilfange af de skruppelløse smuglere!.

Tirsdag skulle troppen bestige Himmelbjerget.. vi gik gennem den plads, hvor FDF”ernes Julsølejr 2006, var blevet afholdt, der var stadig lidt spor tilbage af dem på Sletten, men dog ikke mere end at vi kunne følge vandet gennem skov og slette, frem til Himmelbjerget. Her fra gik det i roligt tempo mod toppen, med drikke pause under vejs. På toppen fik alle lov at komme op i tårnet før madpakkerne blev spist, og spejderne fik fri til at købe is, og hvad de ville. Efter pausen gik turen tilbage mod lejren..

Onsdag var der Fællesdag mellem Ulve/Bæver og Troppen! Her blev der afholdt Spejdlympiade. 4 lande deltog! Her blev spejderne udsat for forskellige dicipliner, lige fra Spydkast og Glidebane til Sækkevæddeløb, dagen sluttede med forældre dag, og flot anrettet fiske ret. Det mystiske billede her over er en masse salt, som er lagt på gløderne… så placere man en fisk oven på igen, og et lag salt til.. det bliver rigtigt godt, og kan sagtens spises, selv om fisken udenpå ser lidt sort ud til sidst!

Torsdag gik turen afsted mod Silkeborg, vi blev sejlet over med Skyttehusets “færge” og havnede i Svejbæk, her fra tog vi toget til Silkeborg og gik ned gennem byen, og ud langs vandet, vi endte på AQUA Ferskvands Akvarium , som er Nordeuropas største ferskvands akvarium! Der gik vi rundt og hyggede et par timer, og fik vandkamp for alle pengene 🙂 Da turen gik hjem landede vi igen i Svejbæk, og sad og ventede på “Færgen” som skulle hente os… men der gik ca. 45 min før den kom, pga. nogle misforståelser, men vi kom hjem trods alt!

Fredag tog vi det stille og roligt, og begyndte med at sejle en tur i den modsatte regning af hvad vi ellers havde gjort, nemlig ud på Borresø! Et stykke nede sejlede vi ind til land, og kiggede på en gammel vandmølle, som var afløb for Slåen sø. Her formøjede spejderne sig med at soppe lidt i kanten, mens andre plaskede rundt! På turen der far var der også lige mulighed for at få sig en skyller under mini vandfaldet! Solen havde nu baget et par timer, og teltene var tørre, så dem pakkede vi sammen, og rykkede inden dørs… på billedet ses så vores tomme lejrplads!

Lørdag gik turen så hjem, efter en rengøring i huset, 8 spejdere var der tilbage, som skulle med toget, resten kørte med bil mod Sjælland! Dette billede er fra Svejbæk station, hvor vi sad og ventede mens der blev sunget Spejdersangen!

Tak for en god Sommerlejr