Sommerlejr Kråruplund (2001)

Temaet var Afrika, der vi tog på sommerlejr ved Kråruplund 2001. Vi startede kl. 14:00, med at sætte telte op på lejr pladsen og der vi havde gjort det var det aftensmad tid, vi havde ikke fået pioneret et spise bord, så vi måtte side på græsset og spise. Søndag morgen, var der en masse motor larm nede fra stranden, og midt I morgen maden kom der et folkevogns rugbrød op I gennem lejrpladsen, manden der kørte så ikke helt frisk ud og ønskede os god……… et eller andet som han ikke kunne fremstamme, hvorefter han kørte videre, bagefter var vi nede og se hvor han havde kørt der var en ½ meter skrænt ned til stranden som var fuld af sten, han havde fået lavet nogle store . Resten af dagen pionerede vi køkkenbord og spisebord, vi fik også sat vores båd I vandet, den var tung at få ned af skrænten. Mandag lavede vi køkkenbord og spisebord færdigt og lavede brusekabine, så vi kunne komme I bad. Tirsdag gik vi store til Knuthenborg og lejede nogle cykler og cyklede rundt, bæver – ulve blev kørt og kom 45 min. efter os til Indgangen, de små blev så kørt rundt indtil efter middagsmaden tog de små ind til aberne og vi store blev så kørt ind I safari land. der vi var færdige I Knuthenborg park gik vi ned I byen udenfor Knuthenborg og købte is og slik I havnen hvorefter vi blev hentet og kørt tilbage til lejren. Resten af ugen fik vi prøvet at smage afrikansk mad og være på glat bane (se billedet) Vi store gik også til Maribo og Sakskøbing, I Maribo blev vi hentet, men ikke I Sakskøbing, det var vores Hike så der skulle vi selv så ud og hjem. Vi oplevede også torten vejr, og natten til fredag, dryppede med vand inden I vores gamle cirkus telt som os seniore sov I så vi blev flyttet til samlingsteltet. Fredag byggede vi en tømmerflåde af 4 tønder og nogle rafter, vi fik ikke sejlet så meget for det var lavvandet der den var færdig. Ingen havde troet det men på den sidste nat, natten til Lørdag blev vi vækket, (vi sov alle sammen I samlingsteltet fordi de andre var pakket sammen) og gik hen til lejrbålet og hver patrulje fik en pind med et hønse skelet på som vi fik af vide skulle ofres til guderne, og vi skulle følge hvide pile I skovbunden men ej gå af vejer som er markeret med et kryds, først blev Uglerne sendt afsted og så os Falke, første post skulle vi males I hovedet, ved næste skulle vi bære et knæk lys I en snor rundt om halsen for at vise guderne at vi kom med fred, så skulle vi lave en kartoffel mand med kartofler og tandstikker, så skulle vi smage noget safte vand I en melon skræl, næste post skulle vi tage et stort blad hver på hovedet som hat, næste post skulle vi pynte hønse skelettet med blomster og så gå tilbage til lejren, hvor hønen skulle ofres sammen med kartoffel mændene. Bagefter var der boller og kakao inden for, og ved 2 tiden kunne vi sove videre. Vi stod op kl. 8, pakkede vores ting og gik til morgenmad inde I huset, bagefter pillede vi leder teltet og samlingsteltet ned og lagde tingene på trailere, vi fik hevet båden op på land og lagt den på traileren, og kl, 10 var vi færdige og blev hentet efter flag nedtagningen.

De vilde dyr

Fællesdagen

Afrikanerne i lejren

Så tager vi til søs!