Ulvenes forårstur En forårsdag i regn

En forårsdag i regn, torden og sol.

Ulveungerne fra Tornemark-Sandved gruppe afholdte forårsdag ved Kongskilde Friluftsgård lørdag d. 21/4. dagen startede kl. 9.00 ved spejderhytten i silende regn. Vi pakkede bilerne med ekstra ponchoer og drog mod Kongskilde.

Den første opgave var et bingoløb med 18 poster, hvor ulveungerne skiftedes til at slå med tre terninger. Antallet af øjne angiv, hvilken post de skulle besøge. Her fandtes forskellige bogstaver, som ulveungerne skulle krydse af på deres bingoplade. Gina var den første, som fik bingo. Alt i mens tordenen bragede ud over Tystrup Sø.

Herefter gik turen langs skoven, forbi den gamle gravhøj og Kongskildens udløb til ferskvandsakvariet. Her er der mulighed for at se på de fiskearter, der findes i Tystrup Sø. Desværre var ruderne i akvariet ikke renset for nylig, så det var lidt svært at se dem. Men aborrer og skaller så vi.

Vores næste mål var stranden ved Tystrup Sø – her skulle vi spise madpakker. Ulveungerne var blevet godt sultne. Under frokostpausen hjalp ulveungerne 7 kajakroere med at skubbe kajakkerne ud i søen. Det var en god gerning, som desværre resulterede i flere par vandfyldte gummistøvler.

Efter frokosten byggede ulveungerne små både af naturmaterialer. Der blev brugt små pinde, bark, siv, tørre blade, blomster og sisalbånd til at binde bådene sammen med. Flere gange måtte vi rense Frederikskilde for pinde, så ulveungernes både kunne sejle på kilden. Det var en sjov aktivitet.

Endelig blev det tid til at finde den gemte skat. Der er godt nok mange sjove steder at lede efter skatten, der var gemt ved foden af et knudret træ. Det lykkedes at finde skatten, som blev delt mellem ulveungerne. Og endelig brød solen rigtig igennem skyerne. Og vi fik varmen fra solen at mærke, nogle af ulvene lå ligefrem i sandet og slikkede solskin – skønne forår!

Til sidst legede vi en leg, hvor ulvene skulle bevæge sig på forskellige måder fra kegle til kegle. Det gjaldt om at samle bogstaver, som var gemt under keglerne.

Soluret på stranden viste, at klokken var 14. så det blev tid til at pakke sammen og drage tilbage til Spejderhytten i Tornemark. Ventetiden på forældrene blev brugt på at klatre på de store spejderes flotte indgangsportal, som de har bygget på spejdergrunden.

Vi glæder os allerede til næste spejdertur i maj måned