Vidste du at….

Som spejdere giver vi i modsætning til alle andre, hinanden venstre hånd. Fordi den er nærmest hjertet…..

Som spejdere hilser vi med tre strakte fingre. Den ene af disse fingre repræsenterer ”pligten mod Gud”. De to andre er pligten mod andre mennesker og verden, og pligten mod dig selv. Ringen der dannes af lillefinger og tommel er symbol på fællesskab mellem spejdere over hele kloden. Det gælder ikke blot for KFUM-Spejdere, men for alle spejdere i hele verden…..

Der er 5 spejderkorps i Danmark, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejdere, Det Danske Spejderkorps, Dansk Spejderkorps Sydslesvig og KFUM-Spejderne i Danmark! KFUM og KFUK og FDF er ikke spejderkorps. Disse organisationer er kristne børne- og ungdomsorganisationer, der ind imellem anvender nogle af aktiviteterne fra spejderarbejdet i deres eget arbejde. Det kan fx være lejr- og friluftsliv. Men fx benytter ingen af disse organisationer sig af patruljesystemet. For at kunne kalde sig spejdere, så skal man være tilsluttet The World Organization of The Scout Movement , og det er KFUM-Spejderne i Danmark, hvilket vi er en del af, selvfølgelig!

Det var først i 1972 pigerne fik lov at være med i KFUM Spejderne, først i 1982 begyndte KFUM Spejderne at henvende sig til både piger og drenge!

Den nuværende Tornemark-Sandved Gruppe blev startet i 1984, men der har tidligere været spejdere i Tornemark! Tornemark Gruppe startede i 1945, helt præcist 25-04-1945… Tornemark Gruppe nåede at fejre 25 års jubilæum, men på en ukendt dag mellem 1975 og 1984 lukkede Tornemark Gruppe!